Ha lelassulsz, a világ tartalommal telik meg.

Slow Blog

Digitális félelmek: mi lesz, ha lemarad, kimarad a gyermekem?

A mai szülők sok olyan kihívással találkoznak, amelyekkel a megelőző generációknak nem kellett megküzdenie. Ezek közül az egyik a képernyők, okoseszközök használata, kezelése. Bár már a mi gyermekkorunkban is az élet része volt a képernyő, messze nem töltött be olyan fontos szerepet az életünkben, mint napjainkban. Tudatos szülőként ma vagy attól félünk, hogy gyermekünk túl sokat ül a képernyő előtt, vagy attól, hogy túl keveset. Nem tudjuk, mivel ártunk kevesebbet: ha támogatjuk, vagy ha korlátozzuk az okoseszközök használatát.

Faragó Ági írása

Tovább olvasom

Képernyő a családban - Mit tehetünk szülőként?

Szeretnénk, hogy gyermekünk kiismerje magát az okos eszközök között, hogy magabiztosan mozogjon az online térben, hogy könnyedén alkalmazkodjon a digitális fejlődéshez, mégis féltjük őt a képernyők közelében. Nem tudjuk, mivel segítünk és mivel ártunk valójában a gyermekünknek: ha hagyjuk, ha tiltjuk vagy ha korlátozzuk a képernyőhasználatát. Hogyan találhatjuk meg az egészséges arany középutat? Mit tehet a szülő a digitális egyensúly felállításáért a családban? Erről és még sok minden másról beszélgettünk László Zsuzsa Simplicity Parenting tanácsadóval, az októberi Slow Parenting - Lehetek slow szülő egy digitális világban? c. SlowHow meghívott előadójával.

Pivarcsi Dorina Interjúja

people-technology-boy-home-young-sitting-949763-pxhere_com.jpg

Tovább olvasom

Mi a meditálás valódi célja?

A meditálás hosszú távon jelentős energiabefektetést, sok kitartást és állandó önreflexiót igényel, ezért hasznos, ha már az elején felvértezzük magunkat olyan célokkal, amik a gyengébb pillanatokon átsegítenek minket. De melyek lehetnek ezek az okok, amik miatt érdemes elkezdeni meditálni és a nehézségek dacára is folytatni a gyakorlást?

Juhák Dániel írása